Kilimas jūsų interjere: pagrindinės taisyklės

Kilimas visuomet buvo viena iš svarbiausių interjero detalių. Pradedant senais laikais - kai kilimai buvo ne tik ant grindų, bet ir ant sienų, užbaigiant šiandien - kai kilimas gali patobulinti ir pakeisti jūsų interjerą. Tačiau kaip išsirinkti sau kilimą, kurioje erdveje jis tinkamas, kokio dydžio jis turi būti? Apie visa tai trumpai šiame bloge.

Taigi kam išvis mums reikalingas kilimas, ar verta į jį investuoti? Jau praėjo tie laikai kai kilimai buvo reikalingi tik kaip šilumos palaikymo aksesuaras. Dabar kilimas interjero jungiamoji jėga ir neretai gražus akcentas interjero papildymui.

Pavyzdžiui - svetainė su minkštąja zona, kavos staliukas ir fotelis. Baldų grupė, kur objektai kaip ir gali būti šalia viena kito, tačiau būtent kilimas apjungtų viską į vientisą erdvę. Taip interjeras atrodo labiau apgalvotas, užbaigtas iki galo. 

Kita erdvė kur gan dažnai tiesiog reikalingas kilimas yra - miegamasis. Nes taip norisi išlipant iš lovos atsistoti ant kažko minkšto ir jaukaus, kas būtų lyg lovos pratęsimas. Dažniausias variantas miegamuosiuose - tai du kilimai iš šonų nuo lovos, tačiau dažniausiai jie nuvažiuoja, pasislepia ir bendrai atrodo netvarkingai. Tam, kad išvengti šitą betvarkę, rekomenduojame didelį kilimą, kuris bus platesnis už lovą ir gražiai išlįs už lovos ribų. 

Taigi kokio dydžio turėtų būti kilimas?

Yra nemažai schemų kokio dydžio turi būti kilimai - kad proporciškai kambariai ir objektai juose atrodytų tvarkingai, nesumažėtų erdvės arba nebūtų nelogiškai milžiniški. 

Pagrindiniai variantai svetainės kambariui būtų tokie:

kilimai interjeras

Nepriklausomai nuo baldų kiekio, ar tai bus viena sofa su kavos staliukų, ar keletą fotelių su sofa ir staliukais - kilimas turi atlikti erdvės apjungimo funkciją. 

Kilimo išdėstymo schemos miegamajame:

kilimas miegamasis schema dekoras

Kaip ir minėjome ankščiau, vienas didelis kilimas per visą lovos plotį atrodys daug prabangiau ir tvarkingiau.

 

Pagal ką rinktis kilimą? 

Kilimą pridėrinti prie interjero gan atsakingas, tačiau ne toks ir sudėtingas procesas. Pirma reikia nuspręsti kokią funkciją jūsų namuose jis atliks. Jeigu kilimas reikalingas erdvių apjungimui, tačiau jis neturi būti akcentinis, tada galima rinktis pagal turimus interjere daiktus. Visi tekstilės gaminiai ir ne tik gali jums padėti - sofos gobelenas, užuolaidų atspalvis, bendra grindų ir sienų spalvų gama. Tačiau jeigu norisi įnešti cinkelį į interjerą rekomenduojame drąsesnius sprendimus - tai gali būti ryškus, raštuoti, įdomių formų kilimai.

Be to, kilimas tokia detalė, kuria nesudėtinga keisti kartas nuo karto. Galima sukurti skirtingus scenarijus - žiemos laikotarpiui kai už lango pastoviai niūru ir tamsu rinkitės ryškias spalvas, vasaros laikotarpiui galima keisti į ramesnį, subtilesnį variantą. 

Linkime drąsos ir įkvėpimo renkantis sau tinkamą kilimą. Kviečiame apžiūrėti mūsų kilimų kolekciją, arba užsukti pas mus į saloną - čia turime išskirtinių belgiškų kilimų pavyzdžiuis. Gyvai galėsime rekomenduoti ir patarti koks kilimas tinka būtent jums!